Nieuwsbrief Trotse Jonge Boeren

Editie 7 - Januari 2024

 Na een periode van stilte zal in deze nieuwsbrief verteld worden wat er in de afgelopen maanden allemaal heeft plaatsgevonden. In de afgelopen periode is veel gebeurd. Tijd om terug te blikken. Trotse Jonge Boeren heeft zich wederom actief ingezet om iedere boer en burger te inspireren, onderwijzen en enthousiasmeren om trots te zijn op de boeren en agri- en foodsector. 

Luchtballonvaart

 Op 19 juli mochten een aantal bestuursleden en ambassaboeren mee met de luchtballon van hoofdsponsor ABAB voor de agrarische ondernemer. Deze ballonvaart hadden we te danken vanwege de super inzet op het boer- en burgerplein tijdens de Agrarische Dagen Someren. 

Boer Burger Brunch

Vrijdag 13 oktober heeft Trotse Jonge Boeren zich ingezet voor boer en burger. De desbetreffende locatie was hartje Rotterdam. Agractie organiseerde daar de Boer Burger Brunch. Er was een podiumprogramma met verschillende sprekers, waaronder bestuurslid Ariaan Oostvogels. Ook waren er verschillende soorten agrariërs aanwezig die hun producten beschikbaar stelden om te laten proeven. Ons team heeft zich door heel Rotterdam ingezet. Zo ging de helft mee met de appeltrein om de stad door te rijden en lekkere appels uit te delen. Bij de kraam van Trotse Jonge Boeren kwam Caroline van de Plas een bezoekje brengen!

Wij kunnen terug blikken op een geslaagd evenement!

Samenwerking met BOER.KLEDING

In samenwerking met BOER.KLEDING hebben we een kledinglijn ontworpen van 2 soorten t-shirts en 2 soorten truien. In de kleding is ons nieuwe logo verwerkt. De kleding is te bestellen via de site van BOER.KLEDING.

We hopen dat veel jonge boeren de kleding gaan kopen. Zelf dragen we de kleding met trots!

Aankondiging nieuw platform

Vanaf februari zal Trotse Jonge Boeren ook te vinden zijn op TikTok. Op ons TikTok account gaan we video's plaatsen die aansluiten op de doelen van Trotse Jonge Boeren. We hopen dat we veel mensen hiermee kunnen bereiken. Via TikTok is het mogelijk om onze doelgroep te verbreden en op deze manier meer mensen te laten kennis maken met Trotse Jonge Boeren.

Het bestuur

In de afgelopen tijd is er intern veel gebeurd. 3 bestuursleden hebben gekozen om te stoppen bij Trotse Jonge Boeren, er zijn 2 nieuwe bestuursleden toegetreden en er is een nieuwe voorzitter gekomen. Kortom, veel te vertellen.

Ilka, Lieke en Vivianne verlaten Trotse Jonge Boeren

Ilka stopt bij Trotse Jonge Boeren

2 jaar geleden is Ilka toegetreden in het bestuur. Ilka heeft aan verschillende projecten haar bijdragen geleverd. Een tijdje geleden is Ilka moeder geworden. Mede door het ouderschap en de boerderij thuis, heeft Ilka nog weinig tijd over voor het bestuurswerk binnen Trotse Jonge Boeren.

Namens het TJB bestuur bedanken we Ilka enorm voor haar inzet de afgelopen periode!

Lieke verlaat het bestuur

Lieke heeft besloten om te stoppen bij Trotse Jonge Boeren. Lieke is thuis actief in het bedrijf en is buiten het bedrijf actief bij verschillende projecten en organisaties.

We willen deze sfeermaker bedanken voor haar inzet en haar creatieve ideeën!

Vivianne Goense verlaat Trotse Jonge Boeren

Vivianne is 5 jaar geleden toegetreden tot het bestuur van Trotse Jonge Boeren. Buiten de oprichting heeft Vivianne al veel gezien van deze stichting. Een jaar geleden is Vivianne voorzitter geworden, zij nam dit stokje over van Corrie. Vivianne heeft de stichting gevormd tot waar Trotse Jonge Boeren nu staat. Helaas heeft Vivianne toch besloten om te stoppen met Trotse Jonge Boeren. Een moeilijke beslissing maar wel door een leuke reden! De komende tijd zal ze nauwelijks meer in Nederland te vinden zijn door alle buitenland avonturen die haar te wachten staan!

Wij willen Vivianne enorm bedanken voor haar inzet de afgelopen jaren! Wij zijn je enorm dankbaar, jouw inzet is moeilijk te overtreffen!

Voorzitterswissel

Vivianne was voorzitter in het bestuur, omdat zij gestopt is, zal er een nieuwe voorzitter haar plaats overnemen. 

De nieuwe voorzitter, Ariaan Oostvogels

Ariaan zal in de voetstappen treden van Vivianne. Met zijn enthousiaste werkwijze zullen er de komende periode weer grote stappen gemaakt worden binnen het bestuur!


Er staat veel op de planning voor 2024, met het gehele bestuur streven we ernaar om de stichting een groter netwerk te geven en meer naamsbekendheid te creëren.

Nieuwe bestuursleden

Omdat er 3 bestuursleden stoppen in het bestuur is er gekozen om nieuwe mensen te laten toetreden. Deze nieuwe bestuursleden moeten het bestuur versterken. De 2 nieuwe mannelijke bestuursleden zijn afkomstig uit het zuidwesten van het land. De 2 jongemannen zullen vanaf 2024 actief zijn binnen het bestuur. Ze stellen zichzelf hieronder even voor: 

Tijn van Loon

Mijn naam is Tijn van Loon, 20 jaar oud en ik woon in Rilland. Momenteel zit ik in het 3de leerjaar van de opleiding agrarisch ondernemerschap Tuin- en akkerbouw aan de Aeres Hogeschool Dronten.

Thuis hebben we een gemengd bedrijf met melkkoeien en akkerbouw.

Sinds kort zit ik in het bestuur van Trotse Jonge Boeren. Ik vind het belangrijk dat de burger een eerlijk beeld krijgt van de agrarische sector. Daarbij vind ik het interessant om met veel mensen in contact te komen en te horen hoe anderen naar de agrarische sector kijken. Ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te dragen aan het verbeteren van de relatie tussen de boer en de burger.

Driek van Nieuwehuijzen

Mijn naam is Driek van Nieuwenhuijzen, 18 jaar oud en ik woon in Sint Philipsland. Momenteel zit ik in het 2e leerjaar van de opleiding Bedrijfskunde en agrifoodbusiness aan de Aeres hogeschool in
Dronten. Thuis hebben we een gemengd bedrijf met akkerbouw en vleesvee.

Sinds kort zit ik bij het bestuur van Trotse Jonge Boeren. Ik vind het leuk om mensen iets uit te leggen over de agrarische sector. Het verbinden van boer en burger vind ik een mooi doel om me voor in te zetten. Ik kijk uit naar het in contact komen met mensen en hen een reëel beeld te geven over de agrarische sector. Daarnaast zie ik de bestuursfunctie als een mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen en veel mensen te leren kennen.

2024 is zojuist van start gegaan, voor veel mensen betekend dat een nieuw begin. Voor Trotse Jonge Boeren is het dan ook tijd om alle ideeën de praktijk in te brengen. Er staat veel te gebeuren, momenteel nog veel concepten. In de loop van 2024 zullen deze concepten uitgewerkt worden tot heuse projecten. Intern is er afgelopen jaar veel gebeurd, er hebben veel wijzigingen plaatsgevonden. 2024 is het jaar waarin we gaan laten zien waar we vorig jaar allemaal mee bezig zijn geweest. We houden jullie op de hoogte!