Nieuws

Ben jij benieuwd waar Trotse Jonge Boeren zich de afgelopen tijd allemaal mee bezig heeft gehouden of waar Trotse Jonge Boeren zich nog mee bezig gaat houden? Hou dan deze nieuwspagina in de gaten. Hier plaatsen we al het nieuws over onze campagnes, samenwerkingen en evenementen. 

Maar ook komen we zo nu en dan in het nieuws, namelijk in de krant of op de televisie. Hier zijn we erg trots op en deze nieuwsberichten plaatsen we hier ook.


Topics/ Algemene nieuwsberichten

Omroep Brabant: 'Trotse Jonge Boer Willem geschokt door acties Boxtel: ‘Het had hier ook kunnen gebeuren’

14 mei 2019

Varkenshouder Willem Berkers (26) uit Vlierden moet de dag na de stalbezetting in Boxtel nog steeds bijkomen van wat er is gebeurd. Hij stond maandag samen met ruim honderd andere boeren aan de achterkant van de stal, met de demonstrerende dierenactivisten in het vizier. “Het zou hier ook kunnen gebeuren. Dat baart me zorgen.”

Algemeen Dagblad: 'Veel boeren kunnen niet zonder bijverdienste; ook Trotse Jonge Boer Dirk (26) slaat een nieuwe weg in'

24 april 2019
Een probleem voor veel agrariërs: om je bedrijf levensvatbaar te houden, moet je té veel investeren. Dus zoek je er iets bij. Maatschap Van Bokhoven in Vlijmen begint een terras. Mét een cursus 'boer en boerin'.

Trotse Jonge Boer Melle Verhoeven te gast bij Na Het Nieuws!

23 april 2019
Trotse Jonge Boer Melle Verhoeven, boerin Eline Vedder, boerin Bertie Steur en GroenLinks Tweede Kamerlid Laura Bromet waren gisteren te gast bij Na Het Nieuws om te praten over de toekomst van de boer. Zolang we blijven eten, is er natuurlijk toekomst voor de boer. Maar wat zou het helpen als we stoppen met de polarisatie in het gesprek over boeren en ons voedsel!

Volkskrant: Trotse Jonge Boer Bram (20) boert straks in Duitsland. ‘Melkveehouders worden langzaam maar zeker het land uit gejaagd’

25 maart 2019
Drie generaties Van Beekveld boerden op een erf in Heeswijk-Dinther. De vierde, Bram (20), wijkt na de zomer uit naar Duitsland. Omdat ‘alle nieuwe regelgeving’ in Nederland een melkveehouderij onrendabel maakt. 

Omroep Brabant: Trotse Jonge Boer Bram (20) emigreert naar Duitsland: 'Door alle regeltjes heb ik geen andere keus'

13 maart 2019
Op je 20e in je eentje naar Duitsland emigreren. Het was een lastige beslissing voor koeienboer Bram van Beekveld uit Heeswijk-Dinther. Maar hij en zijn ouders hadden naar eigen zeggen geen andere keus. “De regelgeving hier maakt het ons, boeren, ontzettend moeilijk.”

Eindhovens Dagblad: 'Boeren krijgen soms rare vragen: 'een varken heeft geen snavel'

7 maart 2018
Trotse Jonge Boeren willen misverstanden over de agrarische sector wegnemen, juist door aan mensen met een afstand tot het platteland te laten zien waar ze mee bezig zijn.

Eindhovens Dagblad: 'Johan Bakermans uit Heeze: Zonder boeren geen carnaval'

7 februari 2018
Varkenshouder Johan Bakermans uit Heeze kreeg veel bijval met zijn boodschap op internet: carnaval kan niet zonder boeren! Want: zonder boeren géén erwtensoep, géén roggebrood met zult, géén worstenbroodjes en geen eieren met spek. En o ja. Niet geheel onbelangrijk: óók geen bier.  

Eindhovens Dagblad: 'Jonge boeren moeten strijden met woorden'

30 mei 2017
Met een goed verhaal kom je een heel eind, weet Henri van den Boomen (28) uit Westerhoven. En dus trekt hij als kopstuk van de jonge Brabantse boeren ten strijde tegen de vooroordelen die hem en collega's in een kwaad daglicht stellen.'.

Telegraaf: 'Jonge boeren willen revolutie'

30 augustus 2016
Een grote groep jonge boeren uit met name Brabant is ontevreden over het toekomstperspectief van boeren en de plek van de boer in de samenleving.

Activiteiten gerelateerd nieuws:

Succesvolle campagne ‘Bijbaan bij de boer’ 

8 december 2021

Trotse Jonge Boeren (TJB) heeft een succesvolle campagne ‘Bijbaan bij de boer’ gedraaid. In deze campagne laat TJB aan jongeren via een zesdelige videoserie zien hoe leuk het is om een baantje te hebben in de agrarische sector. De eerste agrarische bedrijven hebben nu een wachtlijst met jongeren die bij hun willen komen werken. Een waar succes dus! 

Save the date - Samenwerking SFYN Brabant: 22 juni - Met de boer op toer #2!

20 mei 2019

Trotse Jonge Boeren, BAJK, SFYN en FoodUp! Brabant organiseren zaterdag 22 juni een tweede editie van Met de Boer op Toer.

Winnaar bekend van de Trotse Jonge Boeren - fotobooth win-actie in Raamsdonk!

18 mei 2019

De winnaar(s) van de foto-like actie in Raamsdonk is de familie op deze foto! Gefeliciteerd! Willen jullie via Facebook of [email protected]  contact met ons opnemen?

Foto's online - Boer & Festival 2019!

6 mei 2019

Afgelopen zondag tijdens Boer & Festival op de Ambachtshoeve zijn er veel kinderen en ouders in de Trotse Jonge Boeren fotoboot op de foto gezet. De foto met de meeste likes wint een boerenpakket. Dus like, tag, deel en volg onze pagina om zo kans te maken op dit heerlijke pakket!

Trotse Jonge Boeren aanwezig tijdens Boer & Festival 2019 op 5 mei op de Ambachtshoeve in Raamsdonk!

1 mei 2019
Op zondag 5 mei is Trotse Jonge Boeren aanwezig tijdens Boer & Festival 2019 op de Ambachtshoeve in Raamsdonk. Met een traptractorbaan, fotobooth en er worden Trotse Jonge Boeren- ballonnen uitgedeeld.

Samenwerking Koksopleiding: Jonge koks koken voor jonge boeren!

24 mei 2019
Op dinsdag 16 april was Trotse Jonge Boeren voor de 4e keer te gast bij het Zoomvliet College in Bergen op Zoom. Ditmaal om de samenwerking van dit projectjaar tussen TJB en het Zoomvliet College af te ronden middels een heerlijk diner verzorgt door de aanstormende koks.

Samenwerking Koksopleiding: Zoomvliet College op bezoek op Melkveebedrijf van Familie Oerlemans

3 april 2019
Op maandag 1 april werd de derde en laatste les van dit schooljaar georganiseerd door Trotse Jonge Boeren. Ditmaal bezochten de leerlingen van het Zoomvliet College Zorgboerderij Den Hof van Familie Oerlemans in Halsteren.

Samenwerking Koksopleiding: Veehouderij-sector staat centraal op het Zoomvliet College in Bergen op Zoom

23 januari 2019
Op maandag 21 januari was Trotse Jonge Boeren weer te gast bij het Zoomvliet College in Bergen op Zoom. In samenwerking met de heer Bakker van Vion en slager Wisse hebben we een interessante tweede gastles mogen neerzetten, met ditmaal het varken in de hoofdrol. 

Ontvangst streekpakket - Prijswinnaar Woensdrechtse Boerendag

11 november 2018
Vandaag dan eindelijk de prijswinnaars van de Woensdrechtse Boerendag blij mogen maken met hun welverdiende prijs! Nogmaals gefeliciteerd en genieten maar van de heerlijke lokale producten.

Agri meest Design - Trouw: 'Dutch designer geeft boeren de X-factor'

28 oktober 2018
Een boer met een probleem? Zet er een ontwerper bij om hem te helpen. Het klinkt raar, maar het leidt soms tot verrassende oplossingen, blijkt bij ‘Agri meets Design’. Stefan van Hugten wil graag een verhaal vertellen. Over de wijze waarop hij in het Oost-Brabantse Lierop staakbonen, graszaad en mais teelt.

Samenwerking Koksopleiding: Boeren voor de klas!

27 oktober 2018
Op maandag 5 november is de aftrap van een mooie samenwerking tussen Trotse Jonge Boeren en het Zoomvliet College in Bergen op Zoom. Tijdens deze lessen staan de ondernemer, het product en de keten centraal om zo te laten zien dat elk product en elke ondernemer waardering verdient! Deze eerste les gaat over de akkerbouw.

Agri Meets Design - Nieuwe Oogst: ''Boeren vertellen hun verhaal op Dutch Design Week'

24 oktober 2018
Bezoekers van de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven kunnen nog tot 28 oktober op het Ketelplein aanschuiven bij de boer. In de Kas van Agri meets Design worden hen drie prikkelende audioverhalen over agrariërs voorgeschoteld. In één van die verhalen staat het akkerbouwbedrijf van Stefan van Hugten uit Lierop centraal. 

Agri meets Design: DDW 2018: boeren en designers met een luister-, denk- en doe-verhaa

21  oktober 2018
Agri meets Design haalt alles uit De Kas tijdens de jaarlijkse Dutch Design Week in Eindhoven. In De Kas, een glazen huis annex ontmoetingsplek voor bezoekers van de Dutch Design Week, draait het om drie verhalen. Deze verhalen gaan over de betekenis van grondgebonden veehouderij, de definitie van gewasbescherming en de ideale plek voor de koe. Verhalen waarbij je als luisteraar bovendien alle zintuigen inzet. 

Agri meets Design: 'Wat brengt de toekomst voor de melkveehouderij?'

16 oktober 2018

Boerendochter Karin neemt designer Merle mee op ontdekkingstocht. Ze verkennen de stallen en genieten van de geur van vers gemaaid gras in de wei. Ook al hebben beide jonge vrouwen een totaal ander werkgebied, ze vinden elkaar direct als het gaat om hun passie voor het boerenland.

Agri meets Design: 'Hoe draagt gewasbescherming bij aan duurzame landbouw?'

16 oktober 2018

Stefan van Hugten kwam als ‘klein menneke’ op de boerderij van zijn oudoom en -tante. “Toen mijn oudoom moest stoppen, ben ik een eigen bedrijf gestart. Nu huur ik de grond en de locatie.” Stefan verbouwt verschillende soorten staakbonen voor de zaadproductie. Ook heeft hij 9 hectare grond voor graszaad en mais. 

Agri meets Design: 'Is grondgebonden veehouderij een trend of de nieuwe standaard?'

16 oktober 2018
Rudie is eigenaar van melkveebedrijf Freriks en de Achtermaate. Hij ontmoette designer Sietske voor het eerst tijdens oogstfeest Stöppelhaene op 24 augustus. Volgens hem moet het gesprek starten met: “Wat versta je onder grondgebonden veehouderij?”

FoodUp! Brabant: 'Boeren en ontwerpers in gesprek tijdens Dutch Design Week'

3 oktober 2018
Wat brengt de toekomst voor de melkveehouderij? Is grondgebonden veehouderij een trend of de nieuwe standaard? Hoe draagt gewasbescherming bij aan duurzame landbouw? Over deze onderwerpen gaan boeren met designers in gesprek tijdens de Dutch Design Week, van 20-28 oktober in Eindhoven.

Agri meets Design: Goedemorgenpotplant: 'Schuif aan tafel in De Kas' 

16 oktober 2018
Tijdens de Dutch Design Week serveert Agri meets Design drie prikkelende verhalen, vers van het erf. In De Kas in Eindhoven kan een experience worden bezocht waarbij alle zintuigen op scherp worden gezet. Om de landelijke vraagstukken rondom ons voedsel zichtbaar te maken, koppelt Agri meets Design boeren en designers door heel Nederland aan elkaar.

Herenboeren: Geslaagde Herenboeren thema-avond in Goirle

18 september 2018
Op maandag 17 september was Herenboeren te gast bij melkveebedrijf de Brouwer in Goirle. Na een introductie en rondleiding door het bedrijf is het Herenboeren concept uitgebreid toegelicht door Douwe Korting. Iedereen ging met een goed gevoel naar huis.

Herenboeren - Hart van Brabant: 'Thema-avond Goirle, natuurgedreven voedselpoductie'

12 september 2018
Herenboeren Hart van Brabant wil ergens in de regio rond Tilburg een eigen coöperatieve (Heren)boerderij oprichten. Ze willen geïnteresseerden graag kennis laten maken met de manier waarop de voedselproductie straks plaatsvindt. Daarom houden ze op maandag 17 september in Goirle een thema-avond ‘natuurgedreven voedselproductie’. De avond wordt gehouden bij Melkveehouderij De Brouwer aan de Abcovensedijk 8 en begint om 19.30 uur.

Herenboeren - Tilburgse Koerier: 'Kennismaken met Herenboeren'

10 september 2018
Op maandag 17 september houden de Herenboeren vanaf 19.30 uur samen met de jonge boeren een gratis te bezoeken, verdiepende thema-avond over natuur gedreven voedselproductie en wat de winst daarvan is voor de bodem, de dieren, gewassen en andere planten op en rond de boerderij. Deze avond is bij melkveehouderij De Brouwer aan de Abcovensedijk 8 in Goirle.

Foto's online - Woensdrechtse Boerendag 2018

10 september 2018
Zoals beloofd staan de foto`s van de Woensdrechtse Boerendag nu online.  Het was geweldig om zoveel enthousiaste kinderen en ouders te mogen fotograferen op het boerenerf.De foto met de meeste likes wint een boerenpakket met daarin lokale producten. Dus like, tag deel en volg onze pagina!

Blog #4 Samenwerking SFYN Brabant: Met de Boer op Toer - Melkveebedrijf!

31 juli 2018
Geen boter, kaas en eieren, maar melk, ijs en eieren! Bij het bedrijf van de familie Willems net buiten Valkenswaard maken ze ijs van de melk van hun eigen koeien. Naast het moderne melkveebedrijf, is er ook een scharrelkippenstal, een in- en outdoor speeltuin voor de kleintjes en natuurlijk de ijssalon!

Blog #3 Samenwerking SFYN Brabant: Met de Boer op Toer - Varkensbedrijf!

29 juni 2018

Er is steeds meer behoefte aan transparantie omtrent waar ons eten vandaag de dag vandaan komt. Die behoefte werd ook opgemerkt door de Familie Van Son die sinds 1982 een varkensbedrijf runnen in Valkenswaard.

Liefde voor de BOERderij: Vrouwen bezoeken jonge boeren: 'Ik wil wel een tweede date'

24 juni 2018
Het ging over varkens, het ging over koeien. En ja, het ging zeker ook om die vrijgezelle jonge boer. Op twee Brabantse bedrijven stroomde gisteren 'Liefde voor de BOERderij', een promotieproject met een vleugje dating. 

Liefde voor de BOERderij: Vrouwen melden zich voor vrijgezelle Brabantse boeren

18 juni 2018
Enkele tientallen jonge vrouwen hebben inmiddels gereageerd op 'Liefde voor de BOERderij'. Zelfs uit Australië kwam een reactie op de oproep die drie vrijgezelle jonge boeren zaterdag deden op deze site.

Liefde voor de BOERderij: Koeienboer Henri ziet uitdaging in natuurbeheer: 'Ik leer nog elke dag'

16 juni 2018
Henri van den Boomen (29) gaat samen met zijn broer het melkveebedrijf van de familie voorzetten. De deelnemer aan 'Liefde voor de BOERderij' wil ook aan de slag met agrarisch natuurbeheer.

Liefde voor de BOERderij: Marc voelt de emotie van het familiebedrijf: ‘Mijn oma is hier al geboren’

16 juni 2018
Marc van der Bol is de jongste van de drie boeren in Liefde voor de BOERderij. Zijn vader heeft in Moerstraten een melkveebedrijf. Marc (25) gaat dat overnemen en omzetten naar akkerbouw. 

Liefde voor de BOERderij: Joost vertelt zonder flauwekul: ‘Onze varkens zijn het lekkerst’

15 juni 2018
Al weer vijf jaar leidt Joost van der Pas (28) samen met zijn ouders een varkensbedrijf, op het platteland tussen Heeswijk-Dinther en Vorstenbosch. Voor 'Liefde voor de BOERderij' gunt hij daar een kijkje in de stal.

Liefde voor de BOERderij: Jonge Brabantse boeren in actie: vrouwen mogen op date

15 juni 2018
Drie jonge vrijgezellen gooien de Trotse Jonge Boeren in de strijd om meer aandacht. Vrouwen mogen op date, maar vooral moet de sector in beeld komen.

Meld je aan voor Liefde voor de BOERderij: jonge Brabantse agrariërs vragen vrouwen op bezoek!

15 juni 2018
Als er een vonk overspringt dan mag dat. Drie jonge Brabantse agrariërs, vrijgezellen, bieden vrouwen op 23 en 24 juni een exclusief kijkje in hun stal aan: 'Liefde voor de BOERderij'.

Blog #2 Samenwerking SFYN Brabant: Met de Boer op Toer - Theeplantage!

11 juni 2018

Steeds meer landen zien de interesse in (kwaliteits)thee groeien. Met dit idee, haar achtergrond in de akkerbouw (haar ouders telen asperges en aardbeien) en haar ondernemingsdrang is Linda Cebrian – Rampen uit Soerendonk een aantal jaar geleden gestart met de productie van thee.


Blog #1 Samenwerking SFYN Brabant: Met de Boer op Toer!

30 mei 2018

Trotse Jonge Boeren, BAJK, SFYN en Food up! Brabant organiseerden 19 mei Met de boer op toer. Tijdens de excursie bezochten we verschillende bedrijven in de omgeving van Valkenswaard en gingen boeren en burgers met elkaar in gesprek.

Trotse Jonge Boeren - Campina Open Boerderijdag Familie Bouw

20 mei 2018
Morgen staan de Trotse Jonge Boeren op de Campina Open Boerderijdag van de Familie Bouw in Lieshout van 10:00- 16:00 uur. Kinderen kunnen rondrijden op de traptractorbaan en de TrotseJongeBoeren delen ballonnen uit aan de kinderen!

Eindhovens Dagblad 'Huifkartoertje rond Valkenswaard verkent de voedselproductie'

19 mei 2018

Ze zijn jong en bevlogen, ze hebben allemaal wat met voeding en voedselproductie en ze geloven in wat ze doen. Zaterdag gingen ze samen in een huifkar op bezoek bij jonge boeren in de regio Valkenswaard.

Samenwerking SFYN Brabant! - Aanmelding geopend: Met de boer op toer!

18 april 2018

Op zaterdag 19 mei is door Trotse Jonge Boeren, BAJK, SFYN Brabant en FoodUp! Brabant een ontzettend leuk programma samengesteld. We gaan diverse bedrijven bezoeken/ met elkaar in discussie en we sluiten de dag leuk en lekker af met een BBQ. Dit evenement wil je niet missen! Geef je zelf snel op!

Samenwerking SFYN Brabant!

6 januari 2018

Trotse Jonge Boeren gaat samen met Slow Food Youth Network (SFYN) Brabant, FoodUp!  en BAJK in het voorjaar een activiteit te organiseren. SFYN Brabant gelooft dat jongeren een belangrijke rol moeten spelen in de toekomst van de voedselproductie – en consumptie. Zo proberen zij jonge consumenten, producenten, boeren, koks en studenten dichter bij elkaar te brengen. We houden je op de hoogte!

Trotse Jonge Boeren aanwezig op Zwarte Cross 2017!

12 juli 2017
De Zwarte Cross 2017 gaat bijna van start en wij zijn erbij! Op de Zwarte Cross delen we stickers uit!  Zet jouw unieke foto met sticker online met de #TrotseJongeBoeren, deel dit bericht en like onze pagina.  De meest unieke en originele foto wint een echte TrotseJongeBoeren-streekpakket!

Trotse Jonge Boeren, BAJK en Jonge Helden in het Groen op stand 02.402 op de Huishoudbeurs in de RAI Amsterdam

20 januari 2017
Trotse Jonge Boeren en BAJK staan samen met de Jonge Helden in het Groen op de Huishoudbeurs in de RAI in Amsterdam. Aanleiding voor deelname aan de beurs is dat BAJK graag in contact wil komen met consumenten. Waar kan dat nou beter dan op de Huishoudbeurs.

Wil jij nieuws vertellen over de jonge boer?

Regelmatig krijgen wij wat verzoeken om te reageren op actuele nieuwsthema's. Ben jij ook op zoek naar een jonge boer die voor jou het verhaal kan vertellen in de krant of op televisie? Stuur dan een mail naar [email protected] of neem contact op via Facebook.