Nieuwsbrief Trotse Jonge Boeren

Editie 4 - December 2022

Afgelopen half jaar heeft Trotse Jonge Boeren zich wederom actief ingezet om iedere boer en burger te inspireren, onderwijzen en enthousiasmeren om trots te zijn op de boeren en agri- en foodsector. In deze nieuwsbrief zetten we deze activiteiten graag op een rij.

Agrarische Dagen Someren

Zaterdag 17 en zondag 18 september stond Trotse Jonge Boeren weer op de Agrarische Dagen Someren 2022  met een mooie stand op het boer- en burgerplein. Samen met de organisatie van de ADS heeft Trotse Jonge Boeren een betekenis gehad in de vormgeving van het boer- en burgerplein. Zo hebben we voor elkaar gekregen dat Caroline van der Plas van de politieke partij BoerBurgerBeweging op zaterdagochtend het evenemententerrein kwam openen. Zo hebben we ook met elkaar voor veel mooie en nieuwe innovaties gezorgd op het plein voor jong en oud! Ondanks het slechte weer dat weekend, hebben de kinderen zich goed vermaakt rondom de Trotse Jonge Boeren-stand. Ze konden lekker spelen in de maïsbak en meedoen aan de traptractorrace. Voor de creatievelingen was er een kleurplatenwedstrijd. Zaterdag- en zondagmiddag heeft Trotse Jonge Boeren samen met de ABAB gezorgd voor een goed dialoog op het podium. Er was veel interactie met de burgers en zelfs de burgemeester van Someren heeft actief meegedaan in de vragenronde. We hebben de agrarische sector weer in mooi daglicht weten te zetten! We hebben trots en saamhorigheid uitgestraald dat weekend en kijken uit naar de volgende editie van de Agrarische Dagen Someren. 

Veranderingen in het bestuur

Afgelopen halfjaar zijn er veel wisselingen geweest in de bestuursleden van Trotse Jonge Boeren. We hebben afscheid genomen van Johan Bakermans, Marieke Claasen, Anton Bouw, Rowena de Weert, Chris Hendriks en Corrie van Leerzem.  Zij hebben zichzelf allemaal met de volle 100% ingezet voor de stichting en daarvoor willen wij deze bestuursleden graag bedanken. Via onze sociale mediakanalen schenken we hier aandacht aan en is te lezen waar deze Trotse Jonge Boeren hun tijd nu voor inzetten. 

Gelukkig zijn er ook een aantal nieuwe bestuursleden bijgekomen, namelijk Sanne Aarts en Ariaan Oostvogels. Zij stellen zichzelf verderop in deze nieuwsbrief voor. Wij zijn in ieder geval blij dat er nieuwe gezichten zijn en gaan met een club van maarliefst 10 enthousiastelingen 2023 in! 
Op onze website kunt u van ieder bestuurslid in een kort voorstelstukje lezen wie we allemaal zijn.

Sanne Aarts

Een tijdje geleden heb ik mezelf voor het eerst voorgesteld op de pagina van Trotse Jonge Boeren. Ik ben Sanne Aarts, 21 jaar oud en woon in het Brabantse dorp Deurne.

Kort geleden werd ik gevraagd om bij het bestuur te komen van Trotse Jonge Boeren, waarbij ik meteen dacht; wat een leerzame kans!  Ik vind het ontzettend leuk om met andere mensen te praten over hoe mooi de agrarische sector is en wat we er allemaal voor doen om de dieren een heerlijk huis te geven. Het Trotse Jonge Boeren bestuur lijkt me een hele goede plek om nog meer mensen te bereiken en mezelf hierin te ontwikkelen. Ik heb heel veel zin om samen met de andere bestuursleden aan de slag te gaan om de sector nog bekender te maken en vooral de buiten wereld het eerlijke verhaal te geven. 


Ariaan Oostvogels

Ik ben Ariaan Oostvogels, 18 jaar oud en woonachtig in het Brabantse Nieuw-Vossemeer.

Momenteel ben ik nog bezig met mijn studie, ik zit in het 2e leerjaar van de studie Agrarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij in Dronten. Op school vind ik het interessant om te onderzoeken en te innoveren. Mijn doel om naar deze school toe te gaan was precies hoe het tot nu toe gelopen is. Doordat ik veel nieuwe mensen heb leren kennen, heb ik al veel gelezen en gehoord. Ik ben van mening dat je zoveel mogelijk informatie moet opdoen om zo zelf een mening te kunnen vormen en te uiten waar je voorstaat.

Thuis woon ik op een melkveebedrijf, hier werk in de weekenden dat ik thuis ben graag mee. Mijn doel is dan ook om het bedrijf in de toekomst over te gaan nemen. Na mijn studie wil ik eerst nog een aantal jaar ervaring opdoen in het werkveld, om zo klaar te stomen voor het bedrijf.

Sinds kort ben ik ook nieuw in het bestuur van Trotse Jonge Boeren. Ik vind het enorm leuk om contact met mensen te leggen. Ik wil mensen graag nieuwe dingen leren over onderwerpen waar ze niet veel van weten. Daarnaast ben ik van mening dat het nodig is dat de band tussen boer en burger verbeterd moet worden. Ik hoop de kans te krijgen bij Trotse Jonge Boeren om dit met de volle 100% te doen.

Het stokje doorgeven

Zoals hierboven al vernoemd is, hebben een aantal leden het bestuur verlaten. In het geval van Corrie van Leerzem betekent dit ook dat het voorzitterschap zal moeten worden overgedragen. Daarom zijn we trots om vanuit Trotse Jonge Boeren te laten weten dat Vivianne Goense vanaf 1 december 2022 het voorzitterschap van Corrie over heeft genomen. Vivianne is sinds 2018 bestuurslid, houdt verschillende sociale mediakanalen bij en heeft een behoorlijke serie aan Boerinnenvlogs gemaakt. De kans om voorzitter te worden, heeft ze gegrepen en ze gaat hier de komende jaren nog met veel passie mee door.


We blikken terug op een jaar waarin we weer veel bereikt hebben. Eindelijk was er na een lange periode weer ruimte voor evenementen. We waren aanwezig op een aantal geslaagde evenementen, namelijk Roosendaal OnStage, het Boer&Festival in Raamsdonk, de Nationale Intensieve Veehouderij Beurs in Papendal en de Agrarische Dagen Someren. Daarnaast zijn we ook dit jaar erg druk geweest met de agrarische sector in een positief daglicht te zetten. Komend jaar gaan we hier uiteraard mee verder. We hopen in de toekomst nog meer burgers te bereiken om het eerlijke en positieve verhaal te vertellen over de fantastische agrarische sector. Er zijn plannen voor nieuwe thema’s en campagnes zoals: ‘Trots van Nederlandse bodem’, ‘Boerderijwinkel aan het woord’ en ‘Trotse Jonge Boeren innovaties’. Namens het Trotse Jonge Boeren team wensen wij jullie fijne feestdagen en een voorspoedig 2023! 

Trotse Jonge Boeren blijft zich actief inzetten om iedere boer en burger te inspireren, onderwijzen en enthousiasmeren om trots te zijn op de boeren en agri- en foodsector. De komende periode gaan we hard aan de slag met  onze ideeën over de campagne van 2022. Hiervoor zullen we de hulp inschakelen van de ambassaboeren maar zeker ook de sponsoren van Trotse Jonge Boeren. We houden jullie op de hoogte!