Nieuwsbrief Trotse Jonge Boeren

Editie 5 - Maart 2023

Afgelopen maanden heeft Trotse Jonge Boeren zich wederom actief ingezet om iedere boer en burger te inspireren, onderwijzen en enthousiasmeren om trots te zijn op de boeren en agri- en foodsector. In deze nieuwsbrief zetten we deze activiteiten graag op een rij.

"Wat de boer al deed, maar jij niet weet"

De titel van onze nieuwe campagne. Een statement waarbij we de consument aan het denken willen zetten. In een tijd waarin alles draait om innovaties en duurzaamheid, laten wij zien welke baanbrekende snufjes de Nederlandse boeren al hebben of gebruiken. Het script voor de eerste aflevering ligt al klaar, dus we staan te popelen om te kunnen beginnen met filmen! 

Trots van Nederlandse Bodem

Trotse Jonge Boeren wordt binnenkort ook actief op TikTok! We gaan van start met een nieuw thema op social media namelijk: Trots van Nederlandse Bodem. In een reeks korte filmpjes gaan we uitleggen wat de oorsprong is van een aantal herkenbare eindproducten. Bijvoorbeeld van bietenzaadje tot suikerstroop. Of van melk tot roomijs. Ieder filmpje heeft een hoofdpersoon die de kijker stap voor stap meeneemt naar het eindproduct. Het doel van deze filmpjes is om te laten zien wat voor prachtige en vooral gezonde producten er van onze Nederlandse bodem gehaald worden. Voor deze campagne zijn we op zoek naar beeldmateriaal wat geschikt is voor de filmpjes. Heb jij verticale beelden van goede kwaliteit van agrarische werkzaamheden? Of heb jij een leuk idee voor deze campagne? Neem dan contact met ons op! 

Samenwerking met 

Samen met Boerderij zijn wij bezig om filmpjes te maken waarbij jonge agrariërs en wat oudere agrariërs van elkaar kunnen leren. Boerderij is een Nederlands weekblad voor de landbouw, maar is ook actief op het internet. Zo hebben zij een eigen website en zijn ze te volgen op facebook en via YouTube.

 

We zijn bezig om een videoreeks te maken in samenwerking met de Boerderij en willen hierbij weer verschillende agrarische sectoren onder de aandacht brengen. De sectoren waarover de filmpjes gemaakt zullen worden zijn boerderijwinkels, melkvee-, akkerbouw-, pluimvee- en varkensbedrijven. Van deze sectoren zijn actuele onderwerpen gekozen waar de agrariërs over gaan discussiëren.

 

Ben je ook benieuwd naar deze filmpjes? Houd dan onze socials in de gaten! 

Teun verlaat Trotse Jonge Boeren

Helaas gaat ook Teun van den Brand ons bestuur verlaten. 

Als je aan Teun denkt, dan denk je meteen aan zijn enthousiasme en creativiteit! Vanaf het eerste moment dat Teun bij het Trotse Jonge Boeren bestuur kwam droeg hij zijn steentje bij en hij heeft zich altijd voor de volle honderd procent ingezet! Het begon met het schrijven van columns en vervolgens ook scripts voor de campagnes. Maar Teun is en was ook altijd in voor het acteerwerk, het begeleiden bij filmpjes en het notuleren bij vergaderingen! Een echte duizendpoot! Teun zet zijn talenten graag in en zijn talent is niet alleen ons opgevallen! Helaas zit er ook voor Teun maar 24 uur in een dag en heeft hij moeten besluiten zijn stokje over te dragen. 

Wij willen Teun harstikke bedanken voor alles wat hij voor Trotse Jonge Boeren betekend heeft! Je was en bent een echte topper!

Bestuursleden 

Veel te veel plannen en veel te weinig tijd. Dat is nu even de grootste struggle binnen het bestuur van Trotse Jonge Boeren. Ambitieuze mensen zijn altijd druk natuurlijk! In de afgelopen 6 jaar is Trotse Jonge Boeren enorm gegroeid, maar is het aantal bestuursleden een beetje achtergebleven. Daarom zijn we binnen het bestuur op zoek naar een heleboel nieuwe bestuursleden. Daarnaast gaan we ook beter de hulp inroepen van onze waslijst aan ambassaboeren. Ons doel is om in no-time met genoeg enthousiaste toppers te zijn, om al onze fantastische ideeën realiteit te kunnen maken. 

Tot slot wil ik heel graag de kanjers van dit huidige bestuur enorm bedanken voor alle inzet die is getoond! Een groot applaus voor Jolijn, Lyan, Tessa, Ilka, Loek, Lieke, Sanne en Ariaan! 

Vivianne Goense
Voorzitter Trotse Jonge Boeren

Trotse Jonge Boeren blijft zich actief inzetten om iedere boer en burger te inspireren, onderwijzen en enthousiasmeren om trots te zijn op de boeren en agri- en foodsector. De komende periode gaan we hard aan de slag met  al onze (nieuwe) ideeën zoals hierboven benoemd. Hiervoor zullen we de hulp inschakelen van de ambassaboeren maar zeker ook de sponsoren van Trotse Jonge Boeren. We houden jullie op de hoogte!