Herenboeren tijdens We Are Food 2018 - Maand van Community Farming


In 2018 staat Brabant in het teken van de gastronomie en draait het project 'We Are Food'. De maand september 2018 staat in het teken van 'Community Farming’. Herenboeren is gekozen als hoofd-organisator van deze maand en Trotse Jonge Boeren organiseert samen met hen een aantal activiteiten.

Geslaagde Herenboeren thema-avond in Goirle

18 september 2018
Op maandag 17 september was Herenboeren te gast bij melkveebedrijf de Brouwer in Goirle. Na een introductie en rondleiding door het bedrijf is het Herenboeren concept uitgebreid toegelicht door Douwe Korting. Iedereen ging met een goed gevoel naar huis.

Herenboeren - Hart van Brabant: 'Thema-avond Goirle, natuurgedreven voedselpoductie'

12 september 2018
Herenboeren Hart van Brabant wil ergens in de regio rond Tilburg een eigen coöperatieve (Heren)boerderij oprichten. Ze willen geïnteresseerden graag kennis laten maken met de manier waarop de voedselproductie straks plaatsvindt. Daarom houden ze op maandag 17 september in Goirle een thema-avond ‘natuurgedreven voedselproductie’. De avond wordt gehouden bij Melkveehouderij De Brouwer aan de Abcovensedijk 8 en begint om 19.30 uur.

Tilburgse Koerier: 'Kennismaken met Herenboeren'

10 september 2018
Op maandag 17 september houden de Herenboeren vanaf 19.30 uur samen met de jonge boeren een gratis te bezoeken, verdiepende thema-avond over natuur gedreven voedselproductie en wat de winst daarvan is voor de bodem, de dieren, gewassen en andere planten op en rond de boerderij. Deze avond is bij melkveehouderij De Brouwer aan de Abcovensedijk 8 in Goirle.

Samenwerking tussen:

We Are Food
We zijn trots op de rijke wereld van verhalen achter ons eten: onze tradities én innovaties. Het zit in ons DNA. We Are Food. Daarom is Brabant in 2018 “Europese Regio van de Gastronomie”. Dat jaar staat in het teken Beter Eten in Brabant.

Herenboeren Nederland
Herenboeren Nederland is een beweging die aantoont dat de productie van voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan door het bieden van ondersteuning en het vergaren en ontsluiten van kennis voor de verdere ontwikkeling van Herenboerderijen in Nederland.

Trotse Jonge Boeren
Trotse Jonge Boeren zet zich actief in om iedere boer en burger van Brabant te inspireren, onderwijzen en enthousiasmeren om trots te zijn op de Brabantse Boeren en agri- en foodsector.