Trotse Jonge Boeren & Koksopleiding Zoomvliet College


Sinds september 2018 heeft Trotse Jonge Boeren een samenwerking met de Koksopleiding van het Zoomvliet College in Bergen op Zoom. Samen hebben zij het project opgezet 'van grond tot mond'. Tijdens dit project maken de leerlingen kennis met de agrarische sector. Wat is er allemaal nodig voor de productie van voedsel? Welke producten worden er in Nederland geteeld en geproduceerd? Maar natuurlijk ook de vraag: 'Wat kunnen wij - als koks -  van deze producten maken?'

Wil jij als jonge boer in gesprek met jonge koks?

Neem dan contact op met Corrie van Leerzem via [email protected] of via Facebook.


 

Jonge koks koken voor jonge boeren!

24 mei 2019
Op dinsdag 16 april was Trotse Jonge Boeren voor de 4e keer te gast bij het Zoomvliet College in Bergen op Zoom. Ditmaal om de samenwerking van dit projectjaar tussen TJB en het Zoomvliet College af te ronden middels een heerlijk diner verzorgt door de aanstormende koks.

Zoomvliet College op bezoek op Melkveebedrijf van de Familie Oerlemans

3 april 2019
Op maandag 1 april werd de derde en laatste les van dit schooljaar georganiseerd door Trotse Jonge Boeren. Ditmaal bezochten de leerlingen van het Zoomvliet College Zorgboerderij Den Hof van Familie Oerlemans in Halsteren. .

Veehouderij-sector staat centraal op het Zoomvliet College in Bergen op Zoom.

23 januari 2019
Op maandag 21 januari was Trotse Jonge Boeren weer te gast bij het Zoomvliet College in Bergen op Zoom. In samenwerking met de heer Bakker van Vion en slager Wisse hebben we een interessante tweede gastles mogen neerzetten, met ditmaal het varken in de hoofdrol. 

Boeren voor de klas!

27 oktober 2018
Op maandag 5 november is de aftrap van een mooie samenwerking tussen Trotse Jonge Boeren en het Zoomvliet College in Bergen op Zoom. Tijdens deze lessen staan de ondernemer, het product en de keten centraal om zo te laten zien dat elk product en elke ondernemer waardering verdient! Deze eerste les gaat over de akkerbouw.