Trotse Jonge Boeren, BAJK, SFYN Brabant en FoodUp! Brabant - 'Toer de Boer'

Sinds 2018 trekken Trotse Jonge Boeren, BAJK, SFYN Brabant en FoodUp! Brabant gezamenlijk op. 'Voedsel' verbindt deze partijen met elkaar. Al is de een meer gericht op het produceren van voedsel en de ander op het bereiden van voedsel, het houdt ons allen bezig. Door middel van een 'Toer de Boer' gaan we met elkaar over voedsel in gesprek.

Save the date: 22 juni - Met de boer op toer #2!

20 mei 2019

Trotse Jonge Boeren, BAJK, SFYN en FoodUp! Brabant organiseren zaterdag 22 juni een tweede editie van Met de Boer op Toer.

Blog #4 SFYN Brabant: Met de Boer op Toer - Melkveebedrijf!

31 juli 2018

Geen boter, kaas en eieren, maar melk, ijs en eieren! Bij het bedrijf van de familie Willems net buiten Valkenswaard maken ze ijs van de melk van hun eigen koeien. Naast het moderne melkveebedrijf, is er ook een scharrelkippenstal, een in- en outdoor speeltuin voor de kleintjes en natuurlijk de ijssalon!

Blog #3 SFYN Brabant: Met de Boer op Toer - Varkensbedrijf!

29 juni 2018

Er is steeds meer behoefte aan transparantie omtrent waar ons eten vandaag de dag vandaan komt. Die behoefte werd ook opgemerkt door de Familie Van Son die sinds 1982 een varkensbedrijf runnen in Valkenswaard..

Blog #2 SFYN Brabant: Met de Boer op Toer - Theeplantage!

11 juni 2018

Steeds meer landen zien de interesse in (kwaliteits)thee groeien. Met dit idee, haar achtergrond in de akkerbouw (haar ouders telen asperges en aardbeien) en haar ondernemingsdrang is Linda Cebrian – Rampen uit Soerendonk een aantal jaar geleden gestart met de productie van thee.

Blog #1 SFYN Brabant: Met de Boer op Toer!

30 mei 2018

Trotse Jonge Boeren, BAJK, SFYN en Food up! Brabant organiseerden 19 mei Met de boer op toer. Tijdens de excursie bezochten we verschillende bedrijven in de omgeving van Valkenswaard en gingen boeren en burgers met elkaar in gesprek.

Eindhovens Dagblad 'Huifkartoertje rond Valkenswaard verkent de voedselproductie'

19 mei 2018

Ze zijn jong en bevlogen, ze hebben allemaal wat met voeding en voedselproductie en ze geloven in wat ze doen. Zaterdag gingen ze samen in een huifkar op bezoek bij jonge boeren in de regio Valkenswaard.

Aanmelding geopend: Met de boer op toer!

18 april 2018

Op zaterdag 19 mei is door Trotse Jonge Boeren, BAJK, SFYN Brabant en FoodUp! Brabant een ontzettend leuk programma samengesteld. We gaan diverse bedrijven bezoeken/ met elkaar in discussie en we sluiten de dag leuk en lekker af met een BBQ. Dit evenement wil je niet missen! Geef je zelf snel op!

Samenwerking SFYN Brabant!

6 januari 2018

Trotse Jonge Boeren gaat samen met Slow Food Youth Network (SFYN) Brabant, FoodUp!  en BAJK in het voorjaar een activiteit te organiseren. SFYN Brabant gelooft dat jongeren een belangrijke rol moeten spelen in de toekomst van de voedselproductie – en consumptie. Zo proberen zij jonge consumenten, producenten, boeren, koks en studenten dichter bij elkaar te brengen. We houden je op de hoogte!

Fotocollage 2019