The Pig Story

The Pig Story is een platform wat het verhaal van de varkenshouderij vertelt. The Pig Story is ontstaan vanuit de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Het is een platform wat zich richt op de consument en burger van Nederland. The Pig Story bestaat uit een groep varkenshouders die samen hun verhaal vertellen. Zij willen aan de burgers hun liefde voor hun dieren laten zien, wat er speelt in de varkenshouderij en wat de varkenshouderij de burgers allemaal biedt. Zo is het varken de Koning van de Kringloop en zijn er veel mogelijkheden om met de varkenshouder in contact te komen! De groep varkenshouders achter The Pig Story zijn allemaal trotse (jonge) varkenshouders! Daarom is een samenwerking met Trotse Jonge Boeren natuurlijk erg passend!

Daphne Vliegen

"In de toekomst vind ik het belangrijk dat de boer(inn)en gewaardeerd worden in Nederland en dat we een positief toekomstperspectief krijgen! Hierdoor kunnen wij met zekerheid en positieve motivatie de sector verder ontwikkelen."

Daphne Vliegen

"In de toekomst vind ik het belangrijk dat de boer(inn)en gewaardeerd worden in Nederland en dat we een positief toekomstperspectief krijgen! Hierdoor kunnen wij met zekerheid en positieve motivatie de sector verder ontwikkelen."

Sjoerd Bull

"Als klein jongetje was ik al dol op het boerenleven en ging ik na schooltijd met mijn vader de stal in. Nu zijn de rollen omgedraaid, ik ben te vinden in de stal en mijn vader is druk met het management er omheen."

Sjoerd Bull

We zijn altijd ergens mee bezig. Meestal met het behalen van resultaten voor onze klanten. Maar soms krijgen we de kans te experimenteren met nieuwe concepten en ideeën.

Linsey Selman

 "Ik geniet van het zien van een mooie toom biggen bij de zeug of het hangen van een mooie tros kersen in de boom. Dit maakt mij ook trots op ons bedrijf."

Thomas Teunissen

"Zelf ben ik enorm trots op mijn vader, opa en de generaties die voor ons de boerderij hebben gebracht waar we nu staan. Het is voor mij elke dag genieten van de dieren en het werk op het land met de machines in de natuur."

Anouk Stoverink 

"Wat mij zo trots maakt om een boerin te zijn is om bij te dragen aan het volledige proces van een jong dier tot het moment wanneer ze bij ons vertrekken, en dus uit eindelijk de mens te voorzien van eten."

Niels Teunissen

"Voor de toekomst vind ik het belangrijk om een brede blik te houden op de sector en geen bedreigingen te zien maar kansen."

Omdat we ervaren en betrouwbaar zijn en ons 100% focus op het beste resultaat hebben we al met vele fantastische klanten mogen werken.

Sjoerd Gerrits 

"Een van mijn vroegste herinneringen is dat ik en mijn broertje, samen op het hek, tractors keken op de weilanden om ons huis. Een eigen tractor is er nog steeds niet, maar het genieten van de agrarische sector is gebleven."

Arno de Kleine

"Ikzelf vind het mooi om bij collega-boeren langs te gaan en dan met name hoe en op wat voor manier hun te werk gaan, zo kun je van anderen leren, het optimale uit jezelf halen en op verschillende gebieden verbeteren."

Luuk Wolters 

 "Wat ik het mooiste vind op het bedrijf is het omgaan met dieren, de verzorging en het groot brengen van de dieren zodat er aan het eind van de ronde weer gezegd kan worden 'mooi edoane' (mooi gedaan)."

Lars Luesink 

"Het verzorgen van de varkens vind ik fantastisch om mee te maken en hier kan mijn wekker dan ook niet vroeg genoeg voor gaan."

Desi Keurntjes 

 "Het werken met varkens vind ik ontzettend leuk om te doen en dit wil ik graag laten zien aan de buitenwereld. Het laten zien aan de buitenwereld is iets wat ik sinds dit jaar opgepakt heb door af en toe bij te springen bij The Pig Story."

Elsien Hendriks

"Ik ben trots op alle boeren dat ze doorzetten na alle nieuwe regels en kritiek die er plaats vindt. Zelf heb ik een keer vrienden mee de stal ingenomen en ze vanalles laten zien en verteld."

Guus Diepenmaat

"Het valt me dan op dat sommige mensen ver van de sector af staan en hier eigenlijk wel meer van willen weten. In zulke situaties vind ik het belangrijk mensen het ware verhaal te vertellen en een mooi en eerlijk verhaal aan de mensen mee te geven."

Sydney Schipper 

 "Voor het werken bij de varkens kun je mij 's nachts wakker maken, want het bezig zijn met de dieren is mijn grootste passie." 

Sydney Schipper

"Ik wil graag nog meer ervaring op doen binnen de varkenshouderij, elke dag kom je nieuwe dingen tegen, dit maakt het werk ook heel leuk en leerzaam." 

Stefanie Ikink uit Terborg 

"Ik vind het prachtig om te zien als er nieuw leven geboren word en dat ik daar iets
aan toe kan voegen door de biggetjes zo goed mogelijk te verzorgen. De hele dag dieren om mij heen hebben, daar word ik gelukkig van."

Maron van Veen uit Boerdonk

 "Ik had als klein meisje nooit gedacht boerin te kunnen worden ‍ Het is hard werken, maar het is het mooiste vak dat er bestaat!"

 Maron van Veen uit Boerdonk

 "Ik had als klein meisje nooit gedacht boerin te kunnen worden ‍ Het is hard werken, maar het is het mooiste vak dat er bestaat!"