The Pig Story

The Pig Story is een platform wat het verhaal van de varkenshouderij vertelt. The Pig Story is ontstaan vanuit de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Het is een platform wat zich richt op de consument en burger van Nederland. The Pig Story bestaat uit een groep varkenshouders die samen hun verhaal vertellen. Zij willen aan de burgers hun liefde voor hun dieren laten zien, wat er speelt in de varkenshouderij en wat de varkenshouderij de burgers allemaal biedt. Zo is het varken de Koning van de Kringloop en zijn er veel mogelijkheden om met de varkenshouder in contact te komen! De groep varkenshouders achter The Pig Story zijn allemaal trotse (jonge) varkenshouders! Daarom is een samenwerking met Trotse Jonge Boeren natuurlijk erg passend!

Guus Diepenmaat

"Het valt me dan op dat sommige mensen ver van de sector af staan en hier eigenlijk wel meer van willen weten. In zulke situaties vind ik het belangrijk mensen het ware verhaal te vertellen en een mooi en eerlijk verhaal aan de mensen mee te geven."

Sydney Schipper

"Ik wil graag nog meer ervaring op doen binnen de varkenshouderij, elke dag kom je nieuwe dingen tegen, dit maakt het werk ook heel leuk en leerzaam." 

Stefanie Ikink uit Terborg 

"Ik vind het prachtig om te zien als er nieuw leven geboren word en dat ik daar iets
aan toe kan voegen door de biggetjes zo goed mogelijk te verzorgen. De hele dag dieren om mij heen hebben, daar word ik gelukkig van."

Maron van Veen uit Boerdonk

 "Ik had als klein meisje nooit gedacht boerin te kunnen worden ‍ Het is hard werken, maar het is het mooiste vak dat er bestaat!"

 Maron van Veen uit Boerdonk

 "Ik had als klein meisje nooit gedacht boerin te kunnen worden ‍ Het is hard werken, maar het is het mooiste vak dat er bestaat!"