Liefde voor de BOERderij - 2018

Liefde voor de BOERderij: jonge Brabantse agrariërs vragen vrouwen op bezoek!

‘Liefde voor de BOERderij’ begint zaterdagochtend 23 juni met een bedrijfsbezoek bij Joost van der Pas in Heeswijk-Dinther. Zaterdagmiddag is de rondleiding bij Henri van den Boomen in Westerhoven, zondag bij Marc van der Bol in Moerstraten. 

Dit is een samenwerking van Trotse Jonge Boeren, ZLTO en de drie Brabantse kranten: Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN De Stem.

Vrouwen bezoeken jonge boeren: 'Ik wil wel een tweede date'

24 juni 2018
Het ging over varkens, het ging over koeien. En ja, het ging zeker ook om die vrijgezelle jonge boer. Op twee Brabantse bedrijven stroomde gisteren 'Liefde voor de BOERderij', een promotieproject met een vleugje dating. 

Vrouwen melden zich voor vrijgezelle Brabantse boeren

18 juni 2018
Enkele tientallen jonge vrouwen hebben inmiddels gereageerd op 'Liefde voor de BOERderij'. Zelfs uit Australië kwam een reactie op de oproep die drie vrijgezelle jonge boeren zaterdag deden op deze site. 

Koeienboer Henri ziet uitdaging in natuurbeheer: 'Ik leer nog elke dag'

16 juni 2018
Henri van den Boomen (29) gaat samen met zijn broer het melkveebedrijf van de familie voorzetten. De deelnemer aan 'Liefde voor de BOERderij' wil ook aan de slag met agrarisch natuurbeheer.

Marc voelt de emotie van het familiebedrijf: ‘Mijn oma is hier al geboren’

16 juni 2018
Marc van der Bol is de jongste van de drie boeren in Liefde voor de BOERderij. Zijn vader heeft in Moerstraten een melkveebedrijf. Marc (25) gaat dat overnemen en omzetten naar akkerbouw. 

Een jonge boer moet met zó veel rekening houden: wie wil de boerderij nog voortzetten?

16 juni 2018
Veel agrarische familiebedrijven zitten zonder opvolger. Het overnemen van de ouderlijke boerderij, vaak generaties lang in de familie, wordt steeds moeilijker en legt druk op relaties.

Joost vertelt zonder flauwekul: ‘Onze varkens zijn het lekkerst’

15 juni 2018
Al weer vijf jaar leidt Joost van der Pas (28) samen met zijn ouders een varkensbedrijf, op het platteland tussen Heeswijk-Dinther en Vorstenbosch. Voor 'Liefde voor de BOERderij' gunt hij daar een kijkje in de stal.

Jonge Brabantse boeren in actie: vrouwen mogen op date

15 juni 2018
Drie jonge vrijgezellen gooien de Trotse Jonge Boeren in de strijd om meer aandacht. Vrouwen mogen op date, maar vooral moet de sector in beeld komen.

Meld je aan voor Liefde voor de BOERderij: jonge Brabantse agrariërs vragen vrouwen op bezoek

15 juni 2018
Als er een vonk overspringt dan mag dat. Drie jonge Brabantse agrariërs, vrijgezellen, bieden vrouwen op 23 en 24 juni een exclusief kijkje in hun stal aan: 'Liefde voor de BOERderij'.